Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 квітня 2014 р. Всi новини

200 школярів позачергово зарахують до вишів

 

 

На Дніпропетровщині майже 200 школярів отримали право на позачергове зарахування до вищого навчального закладу.

Ці діти є переможцями обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук. У 2014 році регіональний відбір визначив 310 переможців, із них – 197 одинадцятикласників. Школярі отримають право на позачергове зарахування до Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара. Про це повідомила директор регіонального відділення Малої академії наук України Наталя Тягло під час прес-конференції.

За її словами, в 2014 році вперше в історії Малої академії наук переможці обласного етапу конкурсу МАН отримають право на першочергове зарахування за умови, якщо вступатимуть до Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара. На сьогодні – це єдиний у регіоні вищий навчальний заклад, який оприлюднив такі преференції.

Пільговий вступ до навчального закладу здійснюється за напрямами, в яких працюють учні-слухачі МАН. Зокрема, це мовознавство, філософія, історія, математика, біологія, економіка та комп’ютерні науки.

Нагадаємо, що цього року на ІІІ Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту МАН Дніпропетровщину представлятимуть 52 школярі області. Фінал конкурсу розпочався 28 березня, триватиме він до 29 квітня 2014 року.

Дніпропетровське відділення МАН тісно співпрацює з навчальними закладами регіону вже не перший рік. СередВНЗ-партнерів Академії: Дніпропетровський національний університет імені О. Гончара, Національний гірничий університет, Дніпропетровська державна медична академія, Дніпропетровський аграрно-економічний університет, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Український державний хіміко-технологічний університет і Криворізький національний університет.

 

 

За інформацією: pedpresa.com.ua