Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 серпня 2010 р. Всi новини

Головним завданням освіти є відтворення і розвиток інтелектуального і духовного потенціалу нації, побудова конкурентної та динамічної економіки, заснованої на знаннях

 

На реалізацію такого завдання мають бути направлені наші зусилля. Про це, під час засідання Громадської гуманітарної ради сказав Президент України Віктор Янукович, повідомляє ІМК.

"При цьому важливо, щоб реформи в освіті були виважені, науково обґрунтовані, прозорі та зрозумілі суспільству. Щоб ми були практичні й чітко бачили до чого прагнемо", - заявив В.Янукович.

За словами глави держави, зміна урядів, керівництва Міністерства освіти та науки в останній період супроводжувалась часто непродуманими та "кон'юнктурними новаціями".

"В освіті цього допускати не можна, це дуже чутлива галузь, стан якої має глобальні наслідки для розвитку країни, її сучасного та майбутнього. Адже ця галузь є наймасштабнішою та найфундаментальнішою. Це продуктивна і потужна сила гуманітарної сфери, яка дозволяє долати кризові явища і виводити державу на передові рубежі суспільного прогресу", - наголосив Віктор Янукович.

 

 

По матеріалам: ІМК