Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
13 квітня 2014 р. Всi новини

Міносвіти не видаватиме більше підручникам грифів

 

 

Міністерство освіти і науки відмовиться від процедури надання підручникам грифів “Затверджено Міністерством освіти і науки України” та “Рекомендовано Міністерством освіти і науки України”.

Про це заявила заступник міністра освіти Інна Совсун під час круглого столу ”Книговидання – стратегічна галузь розвитку держави”, який пройшов вчора, 10 квітня, в рамках “Книжкового Арсеналу”.

“Чому всі зараз прагнуть отримати грифований підручник – тому що це потрібно для отримання звання доцента, професора. Вочевидь, потрібно знищувати таку потребу в грифованих підручниках, яка створюється через юридичні умови для отримання якогось звання”, – зазначила чиновниця.

Совсун також повідомила, що Міносвіти працює над розширенням прав споживачів освітніх послуг – студентів, вчителів та викладачів – таким чином, щоб вони мали можливість обирати з-поміж підручників, які є на ринку.

“Наразі міністерство готове до розробки нової стратегії друку підручників, готове дослухатися і співпрацювати з видавцями при створенні цієї моделі. Потрібно міняти систему, яка є на сьогодні, на концептуальному рівні”, – сказала заступник міністра.

Нагадаємо, 8 квітня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про вищу освіту, згідно з яким скасовується науковий ступінь кандидата наук та передбачається запровадження доктора філософії та доктора наук.

 

   

За інформацією: Друг читача