Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 квітня 2014 р. Всi новини

Українські та польські технічні університети розвиватимуть співпрацю

 

 

25 квітня у Міністерстві освіти і науки України відбулося підписання Загального порозуміння між Асоціацією ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Конференцією ректорів технічних університетів Республіки Польща.

 Міністр освіти і науки України Сергій Квіт, відкриваючи зустріч, зазначив, що сьогодні «оновлене» Міністерство працює за дорожньою картою, яку написали студенти: «Ця дорожня карта практично повністю накладається на новий законопроект «Про вищу освіту», відомий як законопроект групи Михайла Згуровського».

Також Міністр підкреслив, що Польща є надійним партнером Української держави, а підписана угода між технічними університетами обох держав посилить співпрацю, яка матиме позитивні наслідки, зокрема, у створенні консорціумів, у роботі над спільними проектами за підтримки Європейського Союзу.

У свою чергу, голова польської делегації Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрік Литвин зазначив: «Вважаю співпрацю вищих навчальних закладів чи не найважливішим елементом польсько-українських відносин. Тим елементом, який протягом 20 років був дуже успішним, і який побудував підстави для нашої співпраці взагалі».

Загальне порозуміння підписали Голова Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України, ректор НТУУ «Київський політехнічний інститут» Михайло Згуровський та голова Конференції ректорів технічних університетів Республіки Польща, ректор Вроцлавської політехніки Тадеуш Вецковський.

Метою даної угоди є визначення спільних дій для поглиблення співробітництва між українськими та польськими технічними університетами у сферах:

– співробітництва за пріоритетними напрямами науки та інноватики для подальшої спільної участі українських та польських вчених у конкурсах Європейських та інших міжнародних програм;

– академічної та студентської мобільності;

– посилення ролі університетів у розвитку економічного співробітництва між двома країнами;

– людського виміру (обмін студентськими делегаціями, культура і спорт, вивчення української і польської мов тощо).

Ці завдання стануть темою для обговорення та дискусій на українсько-польському академічному форумі в Дніпропетровську, який пройде у форматі конференції ректорів українських технічних університетів у жовтні 2014 року.

 

   

За інформацією: МОН