Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 травня 2014 р. Всi новини

Семиноженко: Сфера ІКТ потребує законодавчої допомоги і політичної підтримки

 

 

Згідно опублікованому ВЕФ індексу мережевої готовності-2014, Україна посіла 81 місце, втративши 8 позицій (в 2013 Україна була на 73 позиції), - повідомив Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко.

Звичайно, подібна динаміка викликає занепокоєння, адже зрозуміло, що позиція в рейтингу – це індикатор ефективності державного регулювання в даній сфері. Неефективне використання наявного потенціалу і неналежна увага до ІКТ - причина того, що Вірменія, Грузія, Росія, Азербайджан і Казахстан випередили Україну за рівнем та динамікою розвитку ІКТ, перш за все, завдяки високій зацікавленості урядів цією сферою.

Важливість цього фактору важко переоцінити. ІКТ сьогодні — не просто автономна сфера, що стрімко розвивається. Вона також надає поштовх для розвитку інших високотехнологічних секторів, сучасної економіки в цілому. І якщо в цей складний для країни час уряд зверне увагу на потреби ІКТ-галузі, це не тільки сприятиме підвищенню конкурентоздатності більшості секторів економіки, а й дозволить використати нинішню кризу як висхідну точку для економічного зростання.

 

   

За інформацією: ВНЗ