Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 травня 2014 р. Всi новини

Для іноземних студентів літня сесія 2013/2014 навчального року відбудеться до 20 травня

 

 

Для іноземних студентів денної форми навчання літня заліково-екзаменаційної сесія 2013/2014 навчального року розпочнеться достроково, до 20 травня 2014 року.

Про це Міністр освіти і науки України Сергій Квіт підписав інструктивний лист керівникам вищих навчальних закладів усіх форм власності та підпорядкування за результатами наради.

У нараді взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, дипломатичних установ зарубіжних країн, Міністерства закордонних справ України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України та Державної міграційної служби України. Мета наради - координація спільних дій, спрямованих на безпечне перебування іноземних студентів в Україні у контексті соціально-політичної ситуації, що склалася в окремих регіонах нашої держави.

Водночас, керівникам вищих навчальних закладів рекомендовано літню заліково-екзаменаційну сесію 2013/2014 навчального року для іноземних студентів заочної форми навчання та, за можливістю, державну підсумкову атестацію іноземних випускників денної та заочної форм навчання, перенести на вересень 2014 року.

Міністерство найближчим часом направить відповідне звернення до МЗС, ДПСУ та ДМС щодо координації дій для забезпечення сприятливих умов для в’їзду іноземних студентів, яким перенесено літню заліково-екзаменаційну сесію на осінь 2014 року, а також таким, які планують вступати на навчання за акредитованими напрямами (спеціальностями) після закінчення у 2013/2014 навчальному році підготовчих факультетів (відділень) починаючи з 01 серпня 2014 року.

Окрім цього, керівникам вищих навчальних закладів доручено забезпечити переведення іноземних студентів з вищих навчальних закладів Автономної Республіки Крим (за їх бажанням) до вищих навчальних закладів материкової України.

 

 

За інформацією: МОН