Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 травня 2014 р. Всi новини

Три закони, що змінять освіту, визначили у МОН

 

 

Міністерство освіти і науки України наразі працює над трьома законопроектами: «Про освіту», «Про вищу освіту», який було прийнято ВРУ в першому читанні, та «Про науку і наукову діяльність».

Наприкінці цього місяця в МОН планують провести велику конференцію, де освітяни усіх областей країни обговорюватимуть Закон «Про освіту», що порушує питання середньої освіти, дошкільної й позашкільної освіти.

У понеділок, 5 травня, очільник освітнього відомства Сергій Квіт під час брифінгу в Будинку Уряду повідомив, що новий Закон «Про вищу освіту» базується на ідеї університетської автономії: фінансової, економічної, організаційної. Міністр наголосив, що закон важливий також тим, що проектується на середню освіту, висуває певні стандарти і певні вимоги. Наприклад, вказує на те, що повинен знати і вміти  випускник школи, щоб стати успішним студентом.

Щодо Закону «Про науку і наукову діяльність», то міністр пояснив його важливість просто: «неможливо розвивати ні науку без вищої освіти, ні вищу освіту без науки. Ми повинні інтегрувати науку і освіту».

Зараз МОН та Національна академія наук тісно співпрацюють і шукають шляхи реформування. За ініціативи міністерства незабаром відбудеться спільне засідання Президії Національної академії наук і Колегії Міністерства освіти і науки.