Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
11 травня 2014 р. Всi новини

Вступ-2014: як зміняться умови прийому?

 

 

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт зазначив, що вступна кампанія розпочнеться 1 липня. Абітурієнти матимуть місяць для подання заяв. За словами Сергія Квіта, три хвилі оприлюднення списків, рекомендованих до зарахування, будуть здійснюватися наступним чином: перший список – 1 серпня, другий – 5 серпня, третій – 8 серпня. Далі накази щодо зарахування на державне замовлення видаються 11 серпня. Після цього йде робота над заповненням місць на контрактну форму навчання. Наказ щодо контрактників має бути не пізніше ніж 25 серпня.

Міністр освіти і науки також повідомив про деякі нововведення у цьогорічній вступній кампанії. «Ми легалізуємо систему «Конкурс», інформація з якої матиме офіційний характер. Ще до початку вступної кампанії весь розподіл державного замовлення у вищих навчальних закладах буде оприлюднено на сайті Міністерства освіти і науки України та системи «Конкурс». Абітурієнти та їхні батьки зможуть відслідковувати конкурсну ситуацію online», - зазначив він.

Сергій Квіт пояснив, що йде пошук механізму, який планується застосувати до нарахування додаткових балів під час подання заяв на вступ до ВНЗ. «Спершу ми оголосили, що зменшимо вагу атестату до 12 балів. Але дискусія триває. Тому є пропозиція від освітян при вступі до ВНЗ збільшити вагу атестату про повну загальну середню освіту за коефіцієнтом «5» до 60 балів», - цитує міністра офіційний сайт МОН.

Тим часом нагадаємо абітурієнтам календар ЗНО-2014:

- основна сесія ЗНО-2014 триватиме з 3 до 27 червня 2014 року,

- результати учасників тестування з усіх предметів ЗНО-2014 буде оголошено не пізніше 8 липня 2014 року.