Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
12 січня 2010 р. Всi новини

З 1 січня 2010 року втратили чинність надані раніше листи-дозволи вищим навчальним закладам на здійснення освітньої діяльності, у яких закінчився термін дії ліцензій чи акредитаційних сертифікатів.

Міністерство освіти і науки зобов’язало керівників ВНЗ до 1 лютого 2010 року перевірити стан дотримання ліцензійних та акредитаційних умов навчальних закладів. Про це ідеться у Наказі МОН № 1272 від 31.12.09 року «Про ліцензування та акредитацію».

На початку березня Міністерство здійснить моніторинг щодо ліцензування та акредитації в навчальних закладах; буде запроваджена система контролю за вчасним проведенням ліцензійних та акредитаційних процедур ВНЗ.

Зазначені заходи сприятимуть уникненню несвоєчасного подання документів на проведення ліцензійної експертизи та унеможливить здійснення освітньої діяльності без відповідних документів.

Звертаємо увагу, що МОН виявило факти незаконного здійснення окремими навчальними закладами, особливо їх відокремленими структурними підрозділами, здійснення освітньої діяльності без ліцензій.