Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 травня 2014 р. Всi новини

Складено рейтинг найрозумніших

 

Список найрозумніших людей планети величезний.

У світі живе безліч людей, які володіють унікальними здібностями. Тим паче, варто пам’ятати, що поняття “найрозумніша людина” не має чіткого визначення.

1. Стівен Хокінг

Через свою важку хворобу – аміотрофічний склероз – Хокінг прикутий до інвалідного крісла. Однак, попри це, Стівен є одним із найрозумніших людей у світі. Став відомий завдяки своїм прогресивним дослідженням у галузі теоретичної фізики, та інших робіт, що пояснюють закони Всесвіту. Також є автором 7 бестселерів і володарем 14 нагород. Крім того, він активно займається популяризацією науки, видаючи книги, виступаючи з лекціями та знімаючись у науково-популярних програмах.

2. Мерилін вос Савант

Американська журналістка, письменниця, драматург. Має найвищий рівень IQ у світі серед жінок. Занесена до Книги рекордів Гіннесса. За результатами різних тестів коефіцієнт інтелекту Мерилін дорівнював 167 +, 186, 218, 228 і 230. Жінка каже, що вперше пройшла IQ-тест ще у віці 10-ти років.

Мерилін вос Савант народилася в 1946 році. Навчалася в Університеті Вашингтона в Сент-Луїсі, але не закінчила його, оскільки почала допомагати родині в інвестиційному бізнесі. Живе в Нью-Йорку, одружена з Робертом Джарвік (вчений, який прославився створенням штучного серця).

 3. Кім Пік

Американець, який володіє феноменальною пам’яттю. Запам’ятовував до 98 % прочитаної інформації. За це й отримав прізвисько “Кім – п’ютер” . Він став прототипом картини “Людина дощу” Дастіна Хоффмана. Міг прочитати один стандартний книжковий розворот усього за 8-10 секунд. До кінця життя Кім Пік зберігав у своїй пам’яті майже 12 тисяч вивчених книг.

Феноменальний читач Кім Пік народився в 1951 році в американському Солт-Лейк-Сіті. Він з’явився на світ із непропорційно великою головою, на потилиці була черепно-мозкова грижа розміром із бейсбольний м’яч. Крім цього, в Кіма був пошкоджений мозочок і було відсутнє мозолисте тіло, що має з’єднувати ліву і праву півкулі мозку. Проте всі ці вроджені вади не свідчать про обдарованість або розумову відсталість. Вчені допускають, що нейрони мозку створили нові сполуки через відсутність мозолистого тіла. Це й зробило пам’ять Кіма майже неосяжною. Пік читав уже у 16 місяців. У 3 роки вивчав газети і шукав незнайомі слова в тлумачному словнику. У 7 років знав напам’ять Біблію. І до жодної прочитаної книги не повертався.

4. Деніел Таммет

Високообдарований савант із Великобританії. Чоловік може подумки робити складні математичні обчислення. Він оперує числами, що складаються більше ніж зі ста знаків. Деніел довів на прикладі ісландської мови, що йому під силу за тиждень вивчити незнайому мову. Всього він володіє одинадцятьма. Напам’ять може назвати понад 22 тисячі цифр, що йдуть після коми числа Пі.

Деніел Таммет народився в 1979 році в Лондоні. У 4 роки він вже з легкістю міг множити та ділити складні числа. Наприклад, ділити 13 на 97 з точністю до 10 знаків після коми. Такі здібності в нього проявилися, коли у дитинстві пережив найтяжчий напад епілепсії. Вчені кажуть, що після цього в мозку відбулися зміни. Савант каже, що запам’ятовує цифри у вигляді візуальних образів. У кожного є структура, форма і колір. А послідовності постають у свідомості як пейзажі.

 5. Альберт Ейнштейн

Німецький фізик потрапляв у список із 10 найрозумніших людей за всю історію людства. Славу йому принесла теорія відносності. Загалом, Ейнштейн написав більше 300 наукових робіт із фізики.

Фізик-теоретик народився в Німеччині в 1879 році, жив у рідній країні, а також у Швейцарії і США. Помер у віці 76 років. За своє життя став одним із засновників сучасної теоретичної фізики, лауреатом Нобелівської премії з фізики. Розробив кілька значних теорій, серед них загальна та спеціальна теорія відносності, квантова теорія теплоеффекту і теплоємності.

6. Арран Фернандес

Англійський вундеркінд народився в 1995 році. Зараз він є наймолодшим студентом Кембриджського університету. Хлопчик отримав домашню освіту і склав іспити на отримання атестата про загальну середню освіту у віці 5-ти років. У 2010 році його прийняли в математичний коледж Фіцуільям при Кембриджському університеті. Зараз він – наймолодший студент.

З 2000 року хлопець опублікував в Енциклопедії цілочисельних послідовностей кілька послідовностей. У 2003 році в прямому ефірі на британському телеканалі змагався в усних обчисленнях  із популяризатором математики Джонні Боллом. Вундеркінд виграв, показавши свою здатність обчислювати корінь 5-го ступеня з великих цілих чисел.

7. Вільям Джеймс Сідіс

Американський вундеркінд, який володів надзвичайними лінгвістичними та математичними здібностями. Чоловік знав близько 40 мов. Навчився писати вже до кінця першого року свого життя. Вже в 3 роки почав читати Гомера в оригіналі. А між 4-ма і 8-ма роками написав чотири книги, серед яких монографія з анатомії. У 16 років отримав диплом Гарварда з відзнакою. Він написав роботу з альтернативної історії США.

Вільям Джеймс Сідіс народився в 1898 році. Вже у віці 6 років свідомо став атеїстом. Був соціально пасивний. Ставши дорослим, пішов працювати простим бухгалтером, носив сільський одяг і звільнявся з роботи, якщо там дізнавалися про його геніальність.

8. Кім Унг – Йонг

Володар одного з найвищих IQ –  210. Із таким коефіцієнтом кореєць і потрапив до Книги рекордів Гіннесса. Там він опинився як і найрозумніша людина в світі.

Кім народився в 1963 році. Вже у віці 4-х років хлопчик навчився читати корейською, японською, англійською та німецькою мовами. З 3-х до 6-ти років навчався в університеті Ханьян, а вже в 7 років його запросили на роботу в НАСА. Кім Унг – Йонг є автором понад 90 наукових публікацій.

9. Грегорі Сміт

Чудо-дитина з’явилася на світ у 1990 році. І вже у віці 2-х років навчилася читати. У 10 років хлопчик вступив до університету. Займався не тільки точними науками. Багатогранний геній подорожує світом як активіст руху на захист прав дітей. Він заснував рух “Міжнародні Молодіжні Захисники”, мета якого – досягти розуміння між дітьми в усьому світі. Грегорі Сміт був удостоєний бесіди з Михайлом Горбачовим і Біллом Клінтоном. Чотири рази був номінований на здобуття Нобелівської премії, але так і не отримав її.

 10. Акріт Ясвал

Найрозумніший житель Індії. Його IQ становить 146 . У 2000 році 7-річний хлопчик випадково провів свою першу «хірургічну» операцію. Він повернув рухливість пальцям рук дівчинці, яка не могла розтиснути кулак від опіку. Акріт не мав жодних медичних навичок. Зараз Ясвал є наймолодшим індійським студентом.

11. Майкл Кевін Кірні

Народився в 1984 році. Майкл став наймолодшим випускником університету. Ступінь бакалавра з археології він отримав, коли йому було 10 років. Через 7 років  вже почав викладати в університеті. Майкл став відомий після перемоги у грі “Золота лихоманка”, де хлопчик виграв мільйон доларів.

12 . Ендрю Уайлс

Майбутнє сера Ендрю Уайлса визначила Велика теорема Ферма, про яку він почув ще в 10-річному віці і спробував її довести, використовуючи шкільні знання. Зрозуміло, йому це не вдалося. Проте він не зневірився і почав вивчати роботи математиків, які займалися вирішенням цього завдання. Свого він зрештою домігся – в 1995 році сер Ендрю Уайлс довів Велику теорему Ферма, яка вважалася найскладнішою математичною задачею в світі. Він є володарем 15 нагород у галузі математики та науки.

13 . Юдіт Полгар

Юдіт Полгар – угорська шахістка, яка в 15 років стала наймолодшим гросмейстером у світі, перевершивши рекорд Боббі Фішера на місяць. Батько навчав її і сестер шахів, довівши, що діти можуть досягти неймовірних висот, якщо починати навчання з раннього віку.

Цікаво, що у 1993 році їй вдалося обіграти Анатолія Карпова, а в 2002 році Гаррі Каспарова. Найджел Шорт, англійський гросмейстер, сказав, що Юдіт Полгар “чує мат уже за двадцять ходів” .

 14 . Гаррі Каспаров

Російський і радянський шахіст Гаррі Каспаров. Уродженець Баку, він побив світовий рекорд, ставши переможцем чемпіонату світу з шахів вже в 22 роки. У 2005 році він закінчив свою кар’єру шахіста, ставши видатним політичним діячем. Каспаров вважається одним із лідерів російської несистемної опозиції і регулярно виступає з критикою на адресу Володимира Путіна.

 15 . Рік Роснер

Американський сценарист і продюсер, рівень IQ якого становить 192 . Нині він працює над зйомками мультфільмів, серіалів і ток-шоу. Але в молодості, попри свій рівень інтелекту, йому доводилося бути стриптизером і офіціантом. Рік, якому зараз 54, живе у Лос-Анджелесі, нещодавно розповів в інтерв’ю, що іноді не спить по 20 годин, вирішуючи IQ-тести, щоб змістити з першого місця в списку свого конкурента.

 

 

За інформацією: Обозреватель