Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
22 травня 2014 р. Всi новини

У Миколаєві відбулася Всеукраїнська селекторна нарада з питань ЗНО

 

 

21 травня 2014 року в Миколаєві у приміщенні національного оператора електронного зв’язку «Укртелеком» під головуванням Віце-прем’єра-міністра України Олександра Сича відбулася селекторна нарада за участю Міністра освіти і науки України Сергія Квіта та директора департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської обласної державної адміністрації Валерія Мельніченка.

У нараді також взяли участь представники обласних державних адміністрацій України, окрім Івано-Франківської, повідомляє департамент освіти, науки та молоді Миколаївської ОДА.

Розпочинаючи селекторну нараду Віце-прем’єр-міністр наголосив, що питання  належного проведення ЗНО – 2014 на контролі Уряду в усіх регіонах України. Олександр Сич звернув увагу на особливість цього року – складну соціально-політичну ситуацію в деяких регіонах України та необхідність приділення окремої уваги процедурі проведення незалежного оцінювання в Луганській та Донецькій областях. Особливого ставлення потребують і випускники АР Крим. Зокрема, у зв’язку з відсутністю можливості проведення ЗНО на півострові, мають бути забезпечені умови кримським абітурієнтам для проходження тестування на материковій частині України.

Під час наради Міністр освіти і науки України Сергій Квіт зауважив, що питання ЗНО є особливо «чутливим», тому потребує чіткості алгоритму процесу. За словами Міністра, до процедури залучено багатьох суб’єктів, що потребує злагодженості дій не тільки освітян, але й служб безпеки, охорони здоров’я та зв’язку.

На селекторній нараді директор УЦОЯО Ігор Лікарчук доповів про кількість зареєстрованих осіб в Україні, готовність закладів освіти та інших суб’єктів адміністрування до організації та проведення ЗНО.

Наприклад, у 2014 році в Миколаївській області на тестування зареєструвалося 7912 осіб.

Для пунктів тестування задіяно 23 заклади у 5 регіонах області (містах Миколаїв, Южноукраїнськ, Первомайськ, Вознесенськ, Баштанка). Серед них: 6 вищих навчальних закладів (Національний університет кораблебудування ім. Адмірала Макарова, Чорноморський державний університет імені Петра Могили, Миколаївський національний аграрний університет, Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, Миколаївський коледж бізнесу і права Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Миколаївський міжрегіональний інститут розвитку людини ВНЗ «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»), Вище професійне училище № 21 і 16 загальноосвітніх навчальних закладів області.

З метою якісної підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання видано відповідне розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації. Цим документом доручається головам райдержадміністрацій, міським головам ужити заходів щодо створення належних умов проведення ЗНО. Запропоновано управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області забезпечити функціональне супроводження всіх етапів ЗНО, управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації організувати чергування медичних працівників на пунктах тестування.

Для забезпечення ефективного адміністрування зовнішнього незалежного оцінювання в області Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти в тісній співпраці з Одеським регіональним центром оцінювання якості освіти провів заходи з підготовки фахівців, яких залучають до проведення ЗНО на різних етапах: реєстрації учасників, адміністрування процедур у пунктах тестування, перевірки відкритої частини тестів. Проведено зустрічі з учнями 11-х класів, їхніми батьками, керівниками методичних об’єднань із предметів ЗНО на базі районів (міст) області, в яких узяли участь понад 1000 осіб.