Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
23 травня 2014 р. Всi новини

Сергій Квіт: Пройти ЗНО і вступити до ВНЗ зможуть всі випускники східних областей

 

 

Міністр освіти запевнив, що немає нічого страшного в перенесенні проведення ЗНО в Донбасі

Зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників шкіл у східних областях перенесено з червня на липень заради безпеки самих учасників тестування й схоронності тестів. Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт під час онлайн конференції в прес- студії «Сегодня Мультимедиа». Міністр освіти запевняє, що це не вплине на процес проведення тестування.

«Нічого страшного в перенесенні періоду проведення тестів в східних областях немає. У нас навіть є можливість організувати третій етап (тестування). Всі випускники мають можливість вчасно здати ЗНО та подати документи до ВНЗ. Подати документи можна навіть дистанційно - за допомогою системи електронного вступу», - пояснює Квіт.

Він також підкреслює, що перенесення періоду проходження тестів пов'язаний, перш за все, з безпекою випускників.

«Ми провели нараду з усіма структурами, які забезпечують проведення ЗНО. Всі вони підтвердили, що зараз немає гарантії безпеки учасників ЗНО і немає гарантії безпеки самих тестів. У Луганській і Донецькій областях зараз багато блок- постів. Якщо контейнер з тестами там буде розкритий, то це буде загроза зриву ЗНО у всій Україні. Тому що в цьому випадку ми вже не можемо зберегти таємність тестів», - говорить Квіт.

При цьому абітурієнти зі східних областей України зможуть пройти тестування за місцем проживання, дітям не доведеться виїжджати в інші регіони.

«На сьогоднішній день ми прийняли рішення, що випускники Донецької та Луганської областей, які проходитимуть ЗНО, можуть перереєструватися в будь-який інший пункт тестування поза їх області. Але це не обов'язково. Хто хоче, може зареєструватися в іншій області, хто не хоче, може пройти тестування у своїй», - говорить Квіт.

Міністерство освіти готове також розглянути питання про надання допомоги випускникам шкіл, які хочуть пройти тестування в інших регіонах, але не мають достатньо коштів для виїзду за межі своєї області. «Якщо це буде мати масовий характер, ми можемо подумати, як спеціально допомогти таким людям», - зазначає міністр.

Водночас, Сергій Квіт запевняє, що всі тести для ЗНО надруковані, і з цим ніяких проблем немає. «На щастя, вчасно відреагував Благодійний фонд Ріната Ахметова. Всі рахунки були оплачені. Благодійний фонд перевів близько 3,2 млн гривень. Це було дуже вчасно», - підкреслив міністр.

 

 

За інформацією: Сегодня