Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 вересня 2010 р. Всi новини

У навчальних закладах по всій країні лунають перші дзвоники, сповіщаючи про початок нового навчального року

 

Цього року до шкіл підуть 405 тисяч 500 першокласників (проти 393 тисяч минулого року), а загалом – понад 4 мільйони 300 тисяч учнів.

Експерти прогнозують, що новий навчальний рік може бути вкрай складним для освітян через реформи шкільної освіти, запроваджені міністром МОН Дмитром Табачником.

Влітку в Україні повернули 11-річну систему навчання та запровадили обов'язкову дошкільну освіту з п'яти років. При цьому нема ані нових програм, ані підручників.

В уряді стверджують, що примусово дітей старшого дошкільного віку ніхто не буде готувати до шкільного навчання і жодні спеціальні програми, а тим більше підручники, не потрібні.

Приймати дітей на дошкільне навчання будуть протягом усього року, при цьому батьки мають право обирати різні форми здобуття дітьми дошкільної освіти. Жодних документів про отримання дітьми дошкільної освіти не передбачається.

Але і на цьому влада завершувати реформи не збирається. Попереду поновлення іспитів при вступі до вишів та співбесід з приймальною комісією, запровадження плати за користування бібліотекою, а також ускладнення процедури зовнішнього незалежного тестування.

 

 

По матеріалам: osvita.ua