Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 червня 2014 р. Всi новини

Дослідники визначили, що саме впливає на IQ дітей

 

 

Кожна мама хоче, щоб її малюк виріс розумним і освіченим.

Вчені наблизилися до відповіді на запитання про те, що ж впливає на розумові здібності дітей.

Вчені з Університету Саймона Фрейзера (British Columbia’s Simon Fraser University) провели дослідження, опубліковане в журналі Environmental Health Perspectives, і дійшли цікавого висновку, що IQ дитини та її гіперактивність можуть бути пов’язані з контактом матері під час вагітності з такими речовинами, як антипірени.

Фахівці спостерігали за 3 сотнями вагітних із 16 тижня і за дітьми після їх народження до п’ятирічного віку. Як показало дослідження, при контакті вагітної з деякими речовинами їх концентрація могла збільшуватися в головному мозку дитини в багато разів, причому це відбувалося не протягом всієї вагітності, а в ключові моменти формування певних ділянок головного мозку. Надалі це може призвести до зниження IQ дитини на 4,5 пункту.

За твердженням вчених , полібромдіфенілові ефіри найбільш небезпечні в цьому випадку, а такі речовини часто використовують при виготовленні різних меблів, сидінь для автомобілів, килимових покриттів і багато чого іншого. Ці речовини розкладаються не одне десятиліття, а ефект від них порівнюваний з ефектом впливу ефірів свинцю. Ось чому так важливо, щоб вагітна жінка якомога менше наражалася на вплив шкідливих хімічних речовин.

 

 

За матеріалами: deti.mail.ru