Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 червня 2014 р. Всi новини

Як подати апеляцію на результат ЗНО?

 

 

“Нещодавно отримала сертифікат ЗНО. До тестів готувалася ретельно, але кількість набраних балів мене вразила... Скажіть, будь ласка, як можна подати апеляцію на результат ЗНО?”

Марина Доскіч, м. Львів

 

 

Лариса Середяк, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти:

– Апеляційна заява щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання подається особою, що проходила тестування у письмовій формі, на ім’я директора Українського центру оцінювання якості освіти протягом трьох днів з моменту офіційного оголошення результатів оцінювання з певного предмета. Зразок заяви розміщений на сайті testportal.gov.ua.

У ній заявник повинен зазначити свої прізвище, ім’я, по батькові, номер сертифіката, місце проживання, номер контактного телефону, предмет, з якого оскаржується результат, і дату написання. Якщо в апеляційній заяві не будуть вказані усі ці дані, апеляційна комісія може залишити її без розгляду! 

В одній апеляційній заяві можуть оскаржуватися результати зовнішнього незалежного оцінювання тільки з одного предмета. Заяву слід надіслати поштою (дата подання визначається за відбитком штемпеля відправлення на поштовому конверті або іншою відміткою, зробленою поштовою установою в установленому законодавством порядку). 

Апеляційні заяви треба надсилати рекомендованим листом на адресу: 01135, м. Київ, вул. Чорновола, 24 (із поміткою “Апеляційна комісія УЦОЯО”). Перелік апеляційних заяв і результати їх розгляду можна буде відстежити на сайті testportal.gov.ua у рубриці “Апеляції”. Розгляд апеляційних заяв щодо результатів ЗНО здійснюється апеляційною комісією Українського центру оцінювання якості освіти протягом п’ятнадцяти днів від дати їх надходження. 

За наслідками розгляду заявнику можуть відмовити в задоволенні апеляційної заяви через недостатність підстав для зміни результату (оцінка не змінюється) або буде прийняте рішення про задоволення апеляційної заяви (підвищення чи зниження оцінки).

   

 

За матеріалами: lvivport