Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 вересня 2010 р. Всi новини

Кабінет Міністрів України у 2011 році відправить на навчання в провідних вузах світу більше 300 студентів

 

Про це повідомив Прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з міністром-ментором Республіки Сінгапур Лі Куан Ю.

"У 2007 році, під час мого офіційного візиту в Сінгапур, Ви порадили мені якомога більше молоді відправляти на навчання у західні країни. Я виконуватиму Вашу пораду. Уже в наступному році ми більше 300 студентів відправимо на навчання в провідні західні навчальні заклади", - зазначив Азаров.

При цьому Азаров пояснив, що в даний час фінансові можливості держави дозволяють навчати за кордоном лише 300 студентів.

"Але з кожним роком ми поступово збільшуватимемо їх кількість", - переконаний Прем'єр-міністр.

Він додав, що наявність достатньої кількості фахівців, які володіють найсучаснішими технологіями в різних сферах життєдіяльності, – обов’язкова умова успішних реформ.

У свою чергу міністр-ментор Республіки Сінгапур Лі Куан Ю наголосив на тому, що українці є освіченою нацією, тому необхідно використовувати цей розумовий потенціал.

За його словами, Уряду України необхідно створити такі умови для вітчизняних спеціалістів, які б стимулювали їх залишатися працювати саме у своїй державі, а не виїжджати за кордон чи залишатися там після навчання.

Лі Куан Ю зазначив, що свого часу Сінгапур втратив досить багато своїх спеціалістів, які виїжджали на навчання у більш розвинені країни, оскільки там їм пропонували кращі умови для життя і самореалізації.

"Але ми намагалися створити такий комплекс умов, який стимулює працювати вдома", - зауважив міністр-ментор Республіки Сінгапур.