Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 серпня 2014 р. Всi новини

Скільки коштує зібрати дитину до школи

 

 

Літні канікули на фінішній прямій.

Учні налаштовуються на навчання, їхні батьки збирають гроші. Нині мати у родині школяра майже розкіш. Приладдя дорожчало щороку, однак у 2014-му стрибок цін просто рекордний. Свого піку він сягнув саме у серпні.

Причина всьому долар! Він росте у ціні, а от доходи населення стабільно низькі. Такий дисбаланс змушує турботливих батьків вже нині задуматись, з чим першого вересня відправлять своє чадо до школи.

300 гривень і це, як кажуть, по-дрібницям. Аби укомплектували ранець школярика готуйте не менше пів тисячі.



Найдешевший зошит на полицях – 1.20-ть. Подібний близько 10 років тому вартував 25 копійок, а за радянських часів навіть 2. Важко уявити яке буде подорожчання у майбутньому якщо зараз воно відбувається набагато швидше ніж раніше. Середня вартість атласу – 15 гривень. А якщо такий потрібно на кожний предмет. Рахуйте!!!! Добре хоч підручники у школах є. Від 1 до 5 — го класу дітей забезпечать повністю. З 6-го починаються проблеми. Тому дітей просять ставитися до казенного охайно, аби на більше поколінь вистачило, розповідає Олег Фасоля. На роботі нещодавно призначений директор департаменту освіти і науки 3 день. Освоюється на робочому місці та входить в курс справ. Нам розповідає про новітні джерела знань.

Інтернет, у разі труднощів з літературою, врятує школи. Нині, ним уміє користуватися певне кожен першокласник. До речі, їх цього року в області більше 1300-т. Їм навчальні заклади уже готові відкрити свої двері.

 

 

     

За матеріалами: 33tv.com.ua