Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
29 вересня 2010 р. Всi новини

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник повідомив про те, що його відомство, після опрацювання всіх пропозицій, має намір затвердити нові умови прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів

 

За словами міністра, зараз завершується громадське обговорення проекту умов прийому і після того, як будуть опрацьовані всі пропозиції, міністерство їх затвердить.

Новацією умов прийому в наступному році будуть зміни строків прийому документів від абітурієнтів. Планується, що в 2011 році прийом документів до вищих навчальних закладів буде проходити з 1 по 31 липня, а для тих абітурієнтів, які складатимуть вступні іспити - з 1 по 22 липня.

Крім того, буде збережена можливість подачі сертифікатів зовнішнього незалежного тестування попередніх років.

Також освітнє відомство має намір встановити квоту для прийому пільговиків в 25% від загальної кількості місць на спеціальності.

Документом буде встановлено, право переможців 4 етапу всеукраїнських учнівських олімпіад, а також конкурсів робіт Малої академії наук, користуватися пільгами при вступі, за умови вступу на профільні спеціальності.

Абітурієнти, які пройшли підготовчі курси вузів з природничих та математичних спеціальностей, за задумом розробників проекту умов прийому, матимуть можливість при вступі на профільні спеціальності додавати 20 балів до загальної кількості рейтингових балів.

Крім того, в наступному році планується зберегти обмеження щодо можливості подавати документи на вступ до 5 вузів на 3 спеціальності в кожному, а також зберегти врахування балів сертифіката зовнішнього тестування та середнього балу атестата про середню освіту.

За словами міністра освіти, наступного року він передбачає істотне скорочення державного замовлення на підготовку кадрів у вищих навчальних закладах, яке на його думку пов’язане з демографічною ситуацією в країні.

Зокрема Табачник зазначив: "В 2011 році ми будемо серйозно скорочувати державне замовлення".

 

По матеріалам: osvita.ua