Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
5 вересня 2014 р. Всi новини

В ефірі «Громадського радіо» заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський розповів про особливості початку нового навчального року

 

 

1 вересня в програмі «Громадська хвиля» на Громадському радіо заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський розповів про початок навчального року, внутрішньо переміщених школярів і вчителів Донбасу та про «люстрацію» в українській освіті. 

Зокрема, заступник Міністра поінформував, що перший дзвоник на Донбасі пролунав у 797 школах для майже 200 тисяч школярів. Однак, не розпочався навчальний рік у понад 950 школах Луганщини та Донеччини.

Павло Полянський також прокоментував питання «люстрації» в освіті, наголосивши – звільнення освітянських працівників здійснюється на підставі порушення ними українського законодавства. Йдеться про невелику кількість директорів шкіл, вчителів, освітянських чиновників, які свідомо і самовільно підтримували чи навіть брали участь в антидержавній діяльності так званих «ЛНР» і «ДНР». Адже абсолютна більшість педагогів на Донбасі проявили патріотизм і громадянську позицію. «Йдеться ж не про люстрацію, а про те, кого ми хочемо бачити біля наших дітей», - зауважив Павло Полянський. 

Повна версія інтерв’ю заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського на «Громадському радіо» http://hromadskeradio.org/2014/09/02/gromadska-hvilya-efir-za-1-veresnya-chastina-persha/

 

 

     

За матеріалами: МОН