Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 вересня 2014 р. Всi новини

Донецький національний університет перенесуть в інший регіон

 

 

Міністр освіти і науки Сергій Квіт повідомив, що його відомство працює над переведенням Донецького національного університету в інший регіон України.

Про це він повідомив у вівторок, 23 вересня, на своїй сторінці у Facebook, пише Zaxid.net.

«Інформую Вас, що Міністерство освіти і науки зараз працює над проектом переведення Донецького національного університету в один з інших регіонів України. Мова йде про те, що його ректор, переважна більшість студентів і викладачів зайняли принципову патріотичну позицію. Вони хочуть зберегти свій університет як інститут, що має власні академічні традиції, і розвивати його й надалі», — написав Квіт.

Міністр також додав, що міністерство шукає відповідні приміщення, розташовані компактно і придатні для перенесення університету, а також вирішує інші матеріально-технічні та організаційні проблеми ДонНУ.

Нагадаємо, 10 вересня озброєні люди захопили головний корпус університету, опечатали кабінети і проголосили новим ректором Юрія Лисенка. Наступного дня Лисенко відмовився від посади, і законний ректор Роман Гринюк повернув національний вуз в попередній режим роботи. Пізніше ЗМІ повідомили, що новим ректором ДонНУ став один з ідеологів «Російської весни», член «Верховної ради ДНР» Сергій Баришніков.

У Міністерстві освіти і науки легітимним ректором називають Романа Гринюка.

 

    

За матеріалами: Zaxid.net