Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
23 жовтня 2014 р. Всi новини

Стартував шостий Міжнародний форум-презентація «Інноватика в сучасній освіті»

 

21 жовтня у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулося відкриття шостого Міжнародного форуму-презентації «Інноватика в сучасній освіті».

Проект організовано за підтримки  Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, компанії «Виставковий Світ».

Учасників та гостей форуму привітали начальник відділу природничої та технічної освіти МОН України Алла Рибалко, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень, виконавчий директор освітянських заходів компанії «Виставковий Світ» Віталій Сокол.       Міністр освіти і науки України Сергій Квіт надіслав свої привітання організаторам, учасникам та гостям форуму.

У своєму виступі Василь Кремень зауважив: «У сучасному світовому просторі  йде боротьба, тому треба бути національно єдиними, патріотично налаштованими. Бо саме єдина нація зможе відстояти свої інтереси, а у нашому випадку і самостійність та незалежність країни. А коли нація відчуває самоцінність освіти, тоді вона непереможна».

На урочистостях Алла Рибалко, Василь Кремень та Віталій Сокол вручили відзнаки лауреатам конкурсів з визначення кращих наукових розробок у сфері освіти та презентації досягнень регіонів «Інноваційні модернізації національної освіти».

Почесним дипломом «Лауреат національного конкурсу «Видатні наукові досягнення» у номінації «Підручник або навчальний комплект» для учнів, студентів нагородили Інститут соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України за навчальний комплект «Вітчизняна медіа-освіта» . У номінації «Науково-методична розробка» для вчителів, викладачів нагородили Інститут проблем виховання Національної академії педагогічних наук за навчально-методичний посібник «Система патріотичного виховання дітей та учнівської молоді в умовах модернізаційних суспільних змін». У номінації «Монографія» нагородили Інститут психології імені Григорія Костюка Національної академії педагогічних наук України за розробку «Психологічні чинники самодетермінації особистості  в освітньому процесі». У номінації «Електронний освітній ресурс» нагороду отримав Інститут обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України за діагностично-проектучий комплекс «Універсал 4 Онлайн». У номінації «Інноваційний проект. Педагогічна технологія» відзначили Інститут соціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України за розробку «Стандартизація та програмно-методичне забезпечення змісту освіти дітей з особливими потребами».

Почесними дипломами презентації нагородили:

Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (ОІППО) за розробку та реалізацію інноваційних освітніх проектів з патріотичного виховання учнівської молоді; Запорізький ОІППО за активний науково-методичний супровід з упровадження сучасних методологій у розбудову єдиного освітнього простору регіону;

Вінницький ОІППО за активну наукову-методичну роботу з упровадження в закладах освіти регіону нових технологій у сфері ІКТ-хмарних технологій;

Рівненський ОІППО за науково-методичну розробку стратегічних орієнтирів випереджального розвитку післядипломної освіти регіону;

Київську дитячу академію мистецтв за багаторічну творчу діяльність, вагомі науково-методичні досягнення в реалізації інноваційної моделі безперервної професійної мистецької освіти;

За вагомий внесок у формування високопрофесійного військового кадрового потенціалу України нагородили Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Національну академію служби безпеки України.

Активну участь у VI Міжнародному форумі-презентації «Інноватика в сучасній освіті» прийняв Нуково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій, на виставці представники інституту проводять консультації з усіх продуктів підприємства, а саме:АС «Школа», АСІК «Школа – Безпечна школа», АСУ «ВНЗ», АС «Тест», «Абітурієнт», «Моя Освіта» та КСЗІ.

Нагадуємо, що Міжнародний освітній форум – масштабний комплексний захід галузі освіти України, який об’єднує виставку національних і закордонних навчальних закладів, експозицію виробників і дистриб’юторів навчального обладнання та техніки, програм та рішень для освіти, науково-практичні конференції, семінари, презентації, конкурси для закладів освіти, підприємств. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25.06.2014 № 605-р виставці «Інноватика в сучасній освіті» надано статус міжнародної та включено до переліку виставок, що проводяться в Україні у 2014 році.

Виставка працюватиме на базі Київського Палацу дітей та юнацтва до 23 жовтня включно.