Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 жовтня 2010 р. Всi новини

Освітня програма Грузії: кожна дитина має вільно володіти англійською

 

У грузинських школах запроваджено обов'язкове вивчення англійської мови, у той час як вивчення російської стало факультативним

Згідно з новою освітньою програмою, кожна дитина у віці від 5 до 16 років має вільно володіти англійською. І в кожній школі має працювати щонайменше один викладач - носій мови.

Уряд Грузії планує до кінця поточного року залучити до викладання англійської тисячі носіїв мови, при цьому їхня зарплата становитиме 272 долара на місяць.

На думку британської The Guardian, запровадження обов'язкового вивчення англійської мови за рахунок російської цілком у дусі політики Михайла Саакашвілі.

"У навчальні програми Грузії включають англійську мову в спробі порвати відносини з могутнім північним сусідом", - пише видання, зазначаючи, що відносини двох країн остаточно погіршилися після війни в Південній Осетії.

Водночас грузинська влада стверджує, що переслідує виключно прагматичні інтереси – адже англійська поширена у всьому світі і знання мови "відкриває двері".

"У Грузії немає ні нафти, ні природного газу. Наш капітал - люди, інтелектуальний потенціал країни", - пояснив міністр освіти Дмитро Шашкін.

Раніше президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що всі школярі у Грузії почнуть розмовляти англійською вже через чотири роки.

"Це означає, що англійську мову вони знатимуть так добре, як і свою рідну грузинську. В жодній з колишніх республік Радянського Союзу такого раніше не було", - підкреслив президент.

За його словами, незабаром грузинські телеканали почнуть показувати фільми англійською мовою з грузинськими субтитрами, щоб громадяни країни звикали до англійської.

 

По матеріалам: osvita.ua