Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
12 листопада 2014 р. Всi новини

Нові критерії вступу до українських ВНЗ

 

Вищі навчальні заклади України отримали набагато більше можливостей для проведення відбору абітурієнтів в 2015 році.

Згідно з нововведеннями в законі «Про вищу освіту», до ВНЗ країни прийматимуться студенти, що володіють профільними знаннями, які необхідні для навчання на конкретній спеціальності.

20 жовтня поточного року Міністерство освіти і науки України оприлюднило оновлені умови для прийому абітурієнтів, згідно з якими, для вступу до ВНЗ будуть прийматися сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання, видані тільки в 2015 році. Для успішного вступу до університетів та інститутів країни необхідно здати чотири-три предмета, а також пройти додатковий конкурс творчих або фізичних здібностей.

Загальний бал буде складатися з показників ЗНО з профільних предметів, балів за додатковий конкурс і середнього балу шкільного атестату. Обов'язковими конкурсними предметами для всіх вступників до ВНЗ є українська мова та література. Заяви на надходження в паперовій або електронній формі майбутні студенти зможуть подати з 1 липня 2015 року.

При подачі заяв, абітурієнт повинен вказати пріоритетність даної заяви по відношенню до інших, наданим їм. Перевага, безперечно в заяві при вступі, не може бути змінена. Кожен абітурієнт має право подати документи не більше, ніж до п'яти вищих закладів на три напрями підготовки в кожний з них. З наступного року кожен ВУЗ України має право самостійно призначати мінімальну кількість балів зовнішнього незалежного оцінювання, з якими абітурієнт буде допущений до вступу.

Пробне ЗНО буде проходити з 21 березня 2015 року та майбутні абітурієнти зможуть пройти тестові завдання з історії України, біології, географії, української мови та літератури, математики, хімії, фізики. Існує можливість отримання переведених завдань на кримськотатарську, молдавську, польську, російську, румунську або угорську мови. Незалежне оцінювання розраховане на дві сесії: 21 та 28 березня.

Реєстрація старшокласників та всіх бажаючих пройти пробне тестування здійснюється з 1 листопада і триватиме до 15 грудня поточного року. Участь у пробному ЗНО є платним і становить 89 гривень. Метою незалежного тестування є реалізація конституційних правд громадян на рівний доступ до вищої освіти в Україні та аналіз сучасної системи освіти.

 

 

За матеріалами: Рідна