Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 жовтня 2010 р. Всi новини

Кабмін скасував вісім платних послуг у вузах

 

 

Кабінет Міністрів України виключив із переліку платних послуг шість пунктів, і ще два опубліковано в новій редакції

Постанова №939 про внесення змін до затвердженого раніше переліку платних послуг у вузах оприлюднена на сайті уряду.

Відповідно до документу, зі списку виключено платне проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), а також платне проведення пропущених лабораторних занять.

Також, виключено пункт про платне переведення студентів до іншого вузу або на іншу спеціальність.

Із переліку платних послуг також виключено п. 22 і 23 про надання за плату документів із читальних залів у неробочий час і вилучення частини бібліотечних фондів, які не використовуються.

Скасовано також плату за видачу архівних довідок, виписок із навчальних планів і адміністративних довідок для осіб, які їдуть за кордон.

Окрім того, Кабмін встановив, що плату за користування Інтернетом, локальними мережами або базами даних буде встановлено лише для тих, хто не працює і не навчається в навчальному закладі. Також, виключено плату за консультації, тоді як за проведення курсів, факультативів, гуртків за інтересами все ще може стягуватися плата.

Нагадаємо, 12 жовтня в Україні відбулася акція протесту студентів проти постанови уряду про введення у ВНЗ платних послуг.

Нещодавно міністр освіти Дмитро Табачник заявив про те, що платні послуги необхідні, перш за все, навчальним закладам.

Зокрема він зазначив: "Платні послуги необхідні, перш за все, університетам. Для того, щоб зміцнити свою матеріально-технічну базу, для того, щоб розвиватися, для того, щоб просто мати абсолютно реальні ознаки університетської автономії".

 

 

По матеріалам: osvita.ua