Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 листопада 2014 р. Всi новини

З Донбасу «переселили» вже 11 вишів

 

 

11 вищих навчальних закладів з окупованих територій Донецької та Луганської областей на сьогодні змінили свої локації.

Про це в інтерв'ю журналу Репортер повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

«Всього 11 вузів, серед яких, наприклад, Донецький національний університет, Донецький національний технічний університет, Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка, Луганський національний аграрний університет», — зазначив міністр.

Він підкреслив, що переїжджають ті університети, які самі ініціюють ці зміни. «Тобто, ми перевезли ті університети, де були створені робочі групи, оргкомітети, які запустили процес переїзду. Це сталося з їхньої волі. Але важливо розуміти, що всі не можуть виїхати. З різних причин. Є, наприклад, люди з технічних вузів, які не виїжджають, бо не розуміють, як вони продовжать викладати без всього необхідного технічного обладнання, лабораторій та іншого. Тому вони залишаються», — заявив Квіт.

Міністр додав, що до нього особисто звертаються студенти та викладачі з проханням перевести їх вуз на неокуповану бойовиками територію.

«Мені зараз багато студентів та викладачів пишуть на електронну пошту і в Facebook. Вимагають, щоб перевели їх університети.» Чому не переводите?"- питають."Тому що я від вас вперше чую про бажання переїхати", — часто відповідаю я... і тоді вже ми підключаємося, вибудовуємо логіку і алгоритм: що потрібно для життєдіяльності цього університету на решті території ", — розповів Квіт.

 

 

За матеріалами: ЛігаБізнесІнформ