Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
25 листопада 2014 р. Всi новини

Викладачі, які лишилися працювати в зоні АТО, вважаються звільненими – Міносвіти

 

Така норма передбачена законопроектом про забезпечення доступу до освіти.

Викладачі вузів, які залишилися працювати в зоні антитерористичної операції, вважаються звільненими з 1 вересня. Про це на круглому столі з питань забезпечення освіти на Донбасі заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

«Викладачі, які не переїхали зі своїми вишами за межі АТО, вважаються звільненими станом з 1 вересня», – сказав він.

При цьому Квіт зазначив, що така норма передбачена законопроектом про забезпечення доступу до освіти, що, як він розраховує, буде прийнято Верховною Радою 8-го скликання.

Як відомо, 12 листопада Міносвіти звільнило трьох ректорів вищих навчальних закладів на території анексованого Росією Криму.

Також нагадаємо, що 3 листопада Донецький національний університет відкрився у Вінниці. Виш розмістився у приміщеннях заводу «Кристалл».

13 жовтня Луганський державний медичний університет прийняв рішення переїхати з Луганська в місто Рубіжне Луганської області.

Раніше з Луганська переїхали Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля та Луганський національний університет імені Тараса Шевченка у Сєвєродонецьк та Старобільськ Луганської області відповідно.

Згодом стало відомо, що Донецький юридичний інститут МВС України через військові дії на Донбасі рішенням керівництва МВС передислоковано у Кривий Ріг, а Луганський університет внутрішніх справ ім. Дідоренка – у Суми.

Загалом з Донбасу вже евакуювали більше десяти вишів.