Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 грудня 2014 р. Всi новини

Дитина не хоче вчитися: 4 основні причини

 



Причина №1

Батьки не об’єктивно оцінюють інтелектуальні можливості своєї дитини і тому віддали її в навчальний заклад з більш високим рівнем вимоги до учнів. Малюк, знання якого не оцінили при вступі до першого класу, буде з великим небажанням слухати вчителя на уроці і виконувати домашнє завдання, бо вони для нього ще занадто складні. Уникнути подібного реально, якщо дитина ще не пішла до школи, в такому разі її можна відвести на консультацію до фахівця.

Психолог визначить рівень розвитку дитини і порекомендує батькам навчальний заклад, або наполягатиме на тому, що малюка ще рано віддавати в школу і змушувати виконувати занадто складні завдання. Коли дитина вже відвідує школу, то фахівець може з'ясувати, наскільки вона підходить для нього, наприклад, іноді варто відмовитися від шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов на користь звичайних.


Причина №2

З появою перших проблем по складним для дитини предметів пропадає бажання вчитися взагалі. Проблеми виникають з різних причин - через тривалу хворобу і вимушеної відсутності на заняттях, відсутності взаєморозуміння з учителем та іншого. Найчастіше пропадає бажання вчитися при переході школяра з молодших класів в середні.

Більшість дітей при цьому відчувають великий стрес, так як вони звикли до однієї вчительці, а тепер приходиться підлаштовуватися під велику кількість викладачів з різними вимогами та стилями викладання. Вийти із становища можна таким чином - на початку навчального року поспостерігати за навчальним процесом і в разі необхідності допомагати дитині з освоєнням нових предметів, або скористатися послугами репетитора.


Причина №3

Невміння підкорятися шкільним правилам і слухатися викладача - так само відбиває у дитини бажання вчитися. Найчастіше така дитина росте в люблячій сім'ї, члени якої звикли виконувати всі його бажання. Саме тому в школі, де все інакше, такому малюкові нецікаво і некомфортно, так як він - один з багатьох учнів, тому на ньому не будуть концентрувати велику кількість уваги.

Школяру складно змиритися з тим, що в навчальному закладі вимоги однакові для всіх і є обов'язковими. Допомогти дитині адаптуватися у шкільному колективі можуть батьки, якщо переглянуть свій стиль виховання і будуть об'єктивно оцінювати ситуацію.


Причина №4

Конфлікт з однокласниками - є однією з найпоширеніших причин небажання ходити до школи. Кожен конкретний випадок - індивідуальний, тому для початку слід розібратися в причинах виникнення розбіжностей, особливо в молодших класах.

Помилка багатьох батьків полягає в тому, що вони не звертають увагу на подібні проблеми, вважаючи, що з часом все само собою владнається, але маленька дитина не зможе з цим самостійно впоратися. Коли не вдається вирішити конфлікт, усунути причину, або вона занадто серйозна, слід задуматися про зміну школи. В крайньому випадку - перевести малюка в інший клас, але нові вчителі стануть додатковим стресом, тому дуже важливо в цей період підтримувати школяра.

 

 

За матеріалами: dobrenok