Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 грудня 2014 р. Всi новини

Як відправити дитину вчитися за кордон?

 

 

1. Найпростіший спосіб - заздалегідь влаштувати дитину вчитися в іноземну школу, щоб вона отримала сертифікат про середню освіту, придатний для подачі документів до вищого навчального закладу обраної вами країни. Це може бути British School або Lycee Francais, на Мальті або в інших країнах, школи при національних посольствах.

Переваги цього методу: школа допомагає з подачею документів у закордонний ВНЗ, пояснює систему вибору ВНЗ, сертифікат про середню освіту не вимагає перекладу і завірень, додаткові тести на знання мови не потрібні.

Недоліки: високі витрати на навчання в школі - в середньому від 500 до 2 тисяч євро на місяць.

2. Якщо абітурієнт закінчив школу, вступ в закордонний ВНЗ вимагає виконання наступних дій:

а) Здати тест на знання мови, отримати сертифікат (дійсний 2 роки). Для США потрібно здавати TOEFL, для Великобританії - IELTS, для Німеччини - DSH. Якщо рівень мови не дозволив набрати прийнятна кількість балів, іспит можна перездати після перепідготовки.

б) Оцінити свої фінансові можливості. У країнах континентальної Європи і країнах Азії (Малайзія, Сінгапур) навчання у ВНЗ для іноземців безкоштовне або недороге.

У Великобританії і США вартість навчання в кращих ВУЗах починається від $ 15 тисяч в рік. Можливо, має сенс пошукати стипендії (хоча особливо розраховувати на них не варто).

в) Скласти список підходящих навчальних закладів, а в них - вибрати конкретну спеціальність. Рейтинги ВНЗ щорічно публікують Guardian (Англія), Forbes (США), Wirtschaftswoche (Німеччина) та інші видання.

г) Самий складний момент: відправити заявку в обрані ВНЗ. Це робиться через сайт навчального закладу (там же можна дізнатися вимоги при подачі документів) або, у випадку з Великобританією, через сайт спеціального державного агентства, що займається прийомом заявок в усі навчальні заклади країни.

Цілком імовірно, що вуз запропонує абітурієнту пройти річну підготовку до навчання на першому курсі (у Великобританії ця програма називається Foundation).

д) Отримавши відповідь від коледжів та ВНЗ (чекати доведеться кілька місяців, залежно від престижності закладу), зробіть остаточний вибір з тих, хто погодився вас прийняти.

Обміркуйте все: умови життя в місці, де знаходиться ВНЗ, оснащення ВНЗ, його рейтинг і ціну навчання. В середньому починати процедуру подачі документів для навчання за кордоном потрібно за рік до планованого початку навчання.

 

 

За матеріалами: dobrenok