Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 грудня 2014 р. Всi новини

Уряд внесе у Парламент комплексний закон про освіту, - Арсеній Яценюк

 

Уряд внесе до Верховної Ради комплексний закон про освіту, який повинен вирішити стосовно дошкільної, позашкільної, професійно-технічної й середньої освіти.

Про це, представляючи програму діяльності Кабінету Міністрів на засіданні Уряду у вівторок, 9 грудня, повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Програма діяльності Уряду передбачає реалізацію положень ухваленого закону про вищу освіту. Для цього, за його словами, в програмі діяльності Уряду передбачено, зокрема, встановлення нових правил акредитації та ліцензування та незалежного оцінювання якості освіти: «Давайте визначимо якість освіти у вузах. Неякісні відпадуть самі собою, а ті, які якісні, будуть давати не папірці, а реальні дипломи, і будуть давати можливість людям отримувати потім роботу, а не ставати на біржу праці».

Глава Уряду також наголосив, що у 2015 році необхідно «повністю змінити систему державного замовлення для навчання у вищих навчальних закладах»: «Ринок праці й потреби української економіки повинні бути і будуть безпосередньо прив’язані до державного замовлення, яке фінансується з державного бюджету для навчання відповідних спеціалістів».

Уряд також планує внести до Парламенту проект закону про наукову і науково-технічну діяльність: «Не кількість, а якість. Можливо, нам треба профінансувати одну розробку, але про цю розробку буде говорити весь світ, і вона буде визнана світом. А не фінансувати заробітні платні й комунальні послуги в сотнях науково-дослідних інститутів, які, на жаль, нічого не досліджують, а в більшості своїй витрачають бюджетні кошти».

Нова культурна політика, за словами Глави Уряду, передбачає, зокрема, ухвалення стратегії української гуманітарної політики, підтримку українського культурного продукту, підтримку української культури в тому числі меценатами. «Є кого підтримувати в Україні - українське кіно, українське телебачення, українську книжку, українську газету. І Україна буде цьому аплодувати, і світ буде цьому аплодувати. За своє треба спочатку боротися, потім будемо боротися за чуже», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

 

За матеріалами: КМУ