Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
20 грудня 2014 р. Всi новини

Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум з НАТО

 

 



19 грудня 2014 року Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум про співпрацю з Центром інформації та документації НАТО в Україні.

Меморандум підписали Міністр освіти і науки Сергій Квіт та директор Центру Наталі Немелівська у двох примірниках українською, англійською та французькою мовами.

Меморандум передбачає співпрацю в плані реалізації проектів, що мають стосунок до освітньої та наукової сфер, в аспекті інформування української громадськості, зокрема, студентства про євроатлантичний курс України:

«Сторони визнають необхідність вдосконалення та поглиблення співпраці Міністерства освіти і науки України з Центром інформації та документації НАТО в Україні щодо інформування школярів, студентів, науковців та широкого загалу про діяльність Альянсу, співпрацю Україна-НАТО, наукові програми та інші заходи, що проводитимуться під егідою НАТО», - йдеться в Меморандумі.

На думку Міністра освіти і науки Сергія Квіта, курс України до НАТО є життєво важливим і органи державної влади мають максимально сприяти йому:

«Вважаємо підписання цього Меморандуму важливим кроком, що сприятиме євроатлантичній інтеграції України. Міністерство все зробить, аби наміри, задекларовані Меморандумом матеріалізувалися в конкретні дії, а не лишалися лише на папері», - наголосив Міністр.

«Дуже приємно, що українська влада стала демонструвати зацікавленість в курсі до НАТО, вдвічі приємно, що практичні кроки в цьому напрямку зробило саме Міністерство освіти і науки. Сьогоднішня подія – важлива історична віха в налагодженні співпраці між українською владою і Альянсом», - підкреслила директор Центру інформації та документації НАТО Наталія Немелівська.

«Оскільки саме молодь буде брати основну відповідальність за долю України, то ефективна робота з інформування студентства про Альянс стане запорукою того, що Україна в осяжному майбутньому все таки стане членом НАТО. Міністерство вже підтримує і готове долучатися до реалізації нових проектів, спрямованих на інформування українців про Північно-Атлантичний Альянс», - наголосив радник Міністра освіти і науки Сергій Пархоменко.

«Меморандум з Центром інформації та документації НАТО є свідченням активної і головне - ефективної міжнародної діяльності МОН. Ми послідовно підтримуємо європейський вектор розвитку України і сьогоднішня подія – зайве тому свідчення», - висловила переконання начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Анна Новосад.

 

 

За матеріалами: МОН