Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 жовтня 2010 р. Всi новини

Центр оцінювання визначив параметри тесту ЗНО з російської мови.

 

Затверджено програму та загальну характеристику тесту зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року з російської мови

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) затвердив програму та характеристику тесту зовнішнього незалежного оцінювання з російської мови. Згідно з документом, програма ЗНО з російської мови 2011 року розроблена з урахуванням діючої програми для 5-11 класів.

Завдання тесту будуть стосуватись наступних питань: фонетика, лексика, фразеологія, словотвір, морфологія, синтаксис, стилістика, орфоепія, орфографія та розвиток мови.

Всього у тесті з російської мови буде 51 завдання на розв’язування яких буде відведено 150 хвилин.

Завдання тесту будуть розподілені на три частини: завдання з вибором однієї правильної відповіді, завдання на встановлення відповідності та завдання з розгорнутою відповіддю, які передбачатимуть створення власного аргументативного висловлення на дискусійну тему.

Під час підготовки до складання тесту рекомендується використовувати підручники, що мають гриф "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України", перелік яких зазначено у характеристиці тесту з російської мови.

Нагадаємо, у 2011 році вступ до вузів відбуватиметься на підставі зовнішнього незалежного оцінювання.

Як зазначається у наказі МОН № 833 від 26 серпня 2010 року, в 2011 році зовнішнє незалежне оцінювання буде проводитись з української мови та літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької, іспанської.

У порівнянні з 2010 роком, до предметів, які абітурієнти будуть складати на зовнішньому оцінюванні 2011 року, додано російську мову.

 

 

По матеріалам: osvita.ua