Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
12 січня 2015 р. Всi новини

Перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун зустрілась з представниками Міністерства національної освіти Республіки Польща

 

Сьогодні, 12 січня у Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч з представниками Міністерства національної освіти Республіки Польща.

 У зустрічі взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генріх Літвін, перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, віце-міністр Міністерства закордонних справ Республіки Польща Конрад Павлік, віце-міністр національної освіти Польщі Ева Дудек.

Інна Совсун подякувала представникам польської делегації за співпрацю у сфері освіти та підкреслила важливість програми «Польський Еразмус для України». Перший заступник Міністра зазначила, що подібний досвід є надзвичайно цінним у процесі навчання українських студентів.

Віце-міністр Міністерства закордонних справ Польщі Конрад Павлік наголосив, що співпраця з Україною, стратегічним партнером Польщі та європейською країною має велике значення. Конрад Павлік зазначив, що у Польщі навчаються 45% іноземних студентів, серед яких й українці.

Під час зустрічі сторони розглянули напрямки подальшої спільної діяльності. Зокрема, обговорено питання обміну досвідом польських вчителів та вихователів з українськими колегами. Вже найближчим часом польські педагоги  приїдуть до України.

Сторони в робочому порядку обговорили положення майбутньої угоди між Україною та Польською Республікою у галузі освіти, а також декларацію про створення Ради обміну молоді між Україною та Польщею. Під час зустрічі також обговорено візит до України Прем'єр-міністра Республіки Польща Єви Копач, що заплановано на 19 січня.

 

 

За матеріалами: МОН