Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 січня 2015 р. Всi новини

Черкаський інститут пожежної безпеки зачиняють заради економії

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій вирішила закрити Черкаський інститут пожежної безпеки.

Начебто, заради економії.

Подібних вишів в Україні лише 3. А от на думку чиновників, цей заклад - зайвий, повідомляють "Подробности".

Заняття з пожежної тактики. Ігор Маладика пояснює курсантам, що робити під час пожежі на залізниці. Він знає, у який спосіб рятувати чуже життя, а от як улаштувати своє - не розуміє. Заклад, в якому він працює, вирішили оптимізувати.

"Всьому колективу необхідно десь працевлаштовуватись, щоб мати якесь інше зайняття. Якщо відбудеться оптимізація, чим будемо займатися - невідомо", - розповідає начальник Кафедри пожежної тактики Ігор Маладика.

Микола Шкарабура очолював цей навчальний заклад майже 10 років. За час його керівництва інститут набув звання академії, але кабмін Азарова, з невідомих причин, цього статусу позбавив. Нині ж Держслужба з надзвичайних ситуацій вирішила інститут оптимізувати.

"Це суто є ознаки рейдерського захоплення інституту. Вони розпочалися постановою сумнозвісних "попєрєдніків", які 13 листопада 2013 року реорганізували, як свідчить документ, який виданий нещодавно перед Новим роком, заклад має припинити своє існування", - заявив колишній керівник Інституту пожежної безпеки Микола Шкарабура.