Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 січня 2015 р. Всi новини

НАН України вдосконалює свою діяльність для максимального її наближення до потреб держави

 

 

19 січня 2015 р. в Інституті електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України відбулася зустріч президента НАН України академіка НАН України Б.Є. Патона з Головою Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки Л.М. Гриневич.

Як повідомляє прес-служба НАН України, на зустрічі також були присутні віце-президент НАН України академік НАН України А.Г. Наумовець, віце-президент НАН України академік НАН України А.Г. Загородній, в.о. головного вченого секретаря НАН України член-кореспондент НАН України В.Л. Богданов та заступник директора Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України академік НАН України І.В. Крівцун.

Головними темами розмови стали необхідні зміни до нормативно- правової бази наукової діяльності, першочергові заходи щодо вдосконалення діяльності Національної академії наук України, активізація її роботи з наукового забезпечення вирішення найважливіших державних проблем, зокрема, започаткування в Академії програми в інтересах оборонно- промислового комплексу держави та ситуація в установах НАН України, які розташовані на Донбасі. Крім того, було обговорено проблеми фінансування наукової сфери та подальшої інтеграції науки і освіти.

Президент НАН України академік НАН України Б.Є. Патон зазначив, що головне завдання сьогодні Академія вбачає у здійсненні першочергових заходів з вдосконалення своєї діяльності для максимального її наближення до потреб держави і суспільства, участі в реформуванні та модернізації всіх сфер суспільного життя.

 

 

За матеріалами: ВНЗ