Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 січня 2015 р. Всi новини

Сергій Квіт надав роз'яснення ректорам з приводу суміщення посад у вищих навчальних закладах

 

 

Про це йдеться у листі Міністра до керівників вищіх навчальних закладі країни №1/9-32 від 26.01.2015 р.

Сергій Квіт пояснив ректорам, що завідувач кафедри також і адміністративна посада. Тому одна особа не може бути одночасно завідувачем кафедри та ректором або проректором.

"Відповідно до частини сьомої статті 35 Закону України «Про вищу освіту» керівник кафедри забезпечує організацію освітнього процесу, виконання навчальних планів і програм навчальних дисциплін, здійснює контроль за якістю викладання навчальних дисциплін, навчально-методичною та науковою діяльністю викладачів.

Таким чином, виконання повноважень на посаді керівника (завідувача, начальника) кафедри передбачає здійснення адміністративних, управлінських (забезпечення організації та виконання) та контрольних функцій, так само, як і виконання повноважень на посадах ректора, проректора, керівника факультету (декана, начальника), керівника навчально-наукового інституту (директора, начальника) тощо, отже, одна особа не може одночасно займати посади керівника (завідувача, начальника) кафедри та ректора, проректора, керівника факультету (декана, начальника), керівника навчально-наукового інституту (директора, начальника) тощо."

Текст наказу №1/9-32 від 26.01.2015 р.

 

 

За матеріалами: МОН