Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 січня 2015 р. Всi новини

У Міністерстві молоді та спорту України обговорили механізми підтримки молодіжних громадських організацій

 

 

27 січня у Міністерстві молоді та спорту України було проведено відкриту зустріч з питань державної підтримки для МГО. Представники Української асоціації студентського самоврядування взяли активну участь у дискусії.

Головною темою зустрічі стало окреслення проблематики державного фінансування проектної діяльності молодіжних організацій, можливі шляхи подолання наявних проблем та обговорення векторів подальшого розвитку молодіжної політики в Україні.

Позицію Міністерства представив Заступник Міністра молоді та спорту Сергій Митрофанський. Він зазначив, що вбачає необхідність у більш ефективному використанні наявних ресурсів (цього року Міністерство розподілить на проектну діяльність молодіжних та дитячих організацій більше 7 мільйонів гривень).

Жвава дискусія розпочалася щодо питань реального забезпечення грантової підтримки для молоді. Вже протягом багатьох років молодіжні організації не отримують, відведене їм за результатами конкурсу, фінансування у повному обсязі. Заступник міністра зазначив, що цього року Міністерство створить найбільш сприятливі та безпечні умови для отримання грантів для проектів та ідей талановитої молоді України.

Конкурс, як і завжди, є відкритим для Всеукраїнських громадських організацій. Тому активні студенти з ВНЗ-членів УАСС можуть скористатися нагодою та подати до організації свої проектні пропозиції. Що важливо знати нам - студентам у разі подання проекту:
- проектні заявки приймаються протягом 30 календарних днів з дати публікації оголошення (27 січня);
- бажано зробити акцент на пріоритетні напрямки, визначені Міністерством, та компонент місцевого та регіонального розвитку (селища, містечка районного типу);
- цього року особлива увага буде приділятися допомозі дітям та молоді - вимушеним внутрішнім переселенцям зі Сходу України.

Безумовно, для потужного розвитку молодого руху в Україні такої підтримки з боку держави буде замало. Тож сподіваємося, що багато осередків студентського самоврядування університетів - членів УАСС зможуть розробити ідеї актуальних, інноваційних та більш ефективних заходів.