Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 лютого 2015 р. Всi новини

Опубліковано World Universities Web Ranking 2015 - рейтинг університетів за популярністю в Інтернеті

 

Рейтинг побудований на алгоритмі, що охоплює три неупереджених та незалежних веб показники ВНЗ в декількох різних пошукових системах.

Серед українських вишів першим виявився НТУУ "КПІ".

У ТОП-200 університетів світу українські виші не потрапили, а з російських там представлений лише Московський державний університет (рос. МГУ) на 159 позиції.


Вебометричні дані відбираються в один і той же день для того, щоб мінімізувати часові відхилення та максимізувати сумісність. Застосовується до обчислюваний фільтр для відсіювання неякісних первинних даних. У подальшому відбувається дослідження та оцінка даних Alexa Traffic Rank для університетів, що використовують субдомени (дуже не рекомендується) у якості своєї офіційної вузівської домашньої сторінки.

Після фільтрування неякісних даних та огляду (піддоменів) вебометричні дані узгоджуються відповідно до шкали від 0 до 100, беручи до уваги логарифмічний характер даних Google Page Rank та Alexa Traffic Rank. Ці нормовані значення агрегуються на основі середньозваженого алгоритму що визначає підсумкову оцінку та веб ранжування.

Точна формула, що використовується для агрегування цих трьох вебметрик не розкривається з міркувань охорони права власності та з метою мінімізації спроб маніпулювання з боку університетських вебмастерів для того, щоб отримати кращі рейтинги.

Така сама філософія прийнята Google стосовно свого рейтингового алгоритму пошукової системи.

Мета цього вебрейтингу університетів від 4 icu.org ( http://www.4icu.org ) є забезпечення прийнятної популярності рейтингу міжнародних університетів та коледжів, що складається на основі популярності їхніх сайтів. Очікується, що він допомагатиме міжнародним студентам та академічній спільноті зрозуміти наскільки популярним є той чи інший університет чи коледж у зарубіжній країні.

 

  

За матеріалами: 4 icu.org