Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
13 лютого 2015 р. Всi новини

У 2015 році діти-сироти та позбавлені батьківської опіки зможуть вступати у ВНЗ поза конкурсом

 

Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування у 2015 році таки матимуть право на вступ поза конкурсом до державних і комунальних вищих навчальних закладів.

Відповідні зміни до законодавства вже готують у Міністерстві освіти і науки. Про це йдеться у відповіді, яку надіслало Міністерство освіти і науки України на звернення народного депутата Миколи Томенка щодо умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України у 2015 році дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зазначимо, в минулому році тривало обговорення проекту документу про Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році. Від громадськості та експертів надходило багато зауважень та звернень, зокрема, стосовно правил позаконкурсного вступу у 2015 році. За попередньої редакції документу, ця пільга не поширювалася на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. Тому, народний депутат Микола Томенко звернувся листом до Міністерства освіти та науки з проханням пояснити, чому ці соціально незахищені категорії громадян не мають права претендувати на пільги і під час вступу до вищих навчальних закладів не можуть бути зараховані поза конкурсом.

Тим часом, Міносвіти відреагувало і у відповідь на звернення М.Томенка повідомило, що вони таки будуть вносити зміни до відповідних нормативно-правових актів з метою надання дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківської опіки, пільг на право позаконкурсного вступу у вищі навчальні заклади у 2015 році.


 

  

За матеріалами: Рідна країна