Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 лютого 2015 р. Всi новини

Джемілєв: Кримські студенти можуть перевестися на бюджет в інші українські виші до 1 березня

 

До 1 березня 2015 студенти з вищих навчальних закладів, розміщених на окупованій території України, можуть перевестися до українських вишів на материковій території.

Про це повідомив Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на офіційній сторінці у "Фейсбуці"

"Всі випускники вищих навчальних закладів, які отримали документ про вищу освіту зразка, не передбаченого законодавством України, у 2014 році на окупованій території України, мають можливість отримати такий саме документ, передбачений законодавством України, відправивши заяву та додати до неї копії паспорта та документа про вищу освіту, отриманого на тимчасово окупованій території АР Крим на електронну адресу Міністерства освіти і науки України", - йдеться у повідомленні Джемілєва.

Як зазначив уповноважений, наразі визначений термін для переведення з вищих навчальних закладів, розташованих на окупованій території України до вишів, розташованих на материковій Україні, до 1 березня 2015 року.

"Законом України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" для абітурієнтів та тих, хто переводиться, передбачені бюджетні місця в українських навчальних закладах", - наголосив Джемілєв.

Уповноважений президента також порекомендував кримським студентам, які хочуть отримати  диплом, який буде дійсним в Україні та інших країнах світу, переводитись до вищих закладів освіти на вільній території України.

Джемілєв також наголосив, що всі кримські студенти, які у 2014 році виявили бажання у виші материкової України були забезпечені бюджетними місцями.