Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 листопада 2010 р. Всi новини

Через демографічну ситуацію, у 2011 році буде критично мала кількість випускників шкіл

 

Якщо торік на зовнішнє оцінювання в Україні зареєстрували понад 430 тисяч осіб, то цього року прогнозують лише 270 тисяч.

Такий прогноз зробила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти (ЛРЦОЯО) Лариса Середяк, повідомляє ЗІК.

"Це пояснюється зменшенням кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів у зв’язку із демографічною ситуацією", – сказала Л. Середяк.

"В Українському центрі оцінювання, якщо я не помиляюся, торік на ЗНО зареєстрували понад 400 тис. учасників, цього року прогнозують лише 270 тисяч", – повідомила вона.

При цьому, Середяк зазначила, що абітурієнти матимуть більше шансів вступити до омріяного вузу, а також на бюджетну форму навчання з нижчими балами.

Вузи навряд чи встановлюватимуть високу планку, щоправда Міністерство освіти може зменшити держзамовлення, вважає директор Львівського центру оцінювання.

У той же час, випускники попередніх років матимуть більше шансів на вступ. Згідно з новими умовами прийому, у 2011 році при вступі до вузу можна буде подавати сертифікати ЗНО 2008, 2009 та 2010 років, а вступ випускників минулих років (які закінчили школу у 2007 році або раніше), може відбуватися на підставі вступних іспитів у вищому навчальному закладі.

Однак, у будь-якому разі кількість абітурієнтів у наступному році значно зменшиться, що може призвести до повної відсутності абітурієнтів у деяких вищих навчальних закладів.

Як нещодавно повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник, під час останньої вступної кампанії кількість поданих заявок в окремі приватні вищі навчальні заклади не перевищувала п’ятнадцяти, а у 33 приватних вузах України кількість заявок від абітурієнтів не перевищила ста.

 

 

По матеріалам: zik.com.ua