Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 листопада 2010 р. Всi новини

Києво-Могилянська академія встановила обмеження щодо відмінників

 

Студенти Нацуніверситету "Києво-Могилянська академія" протестують проти розпорядження, згідно з яким відмінників має бути не більше 10 відсотків від загальної кількості студентів

8 листопада, на подвір’ї головного корпусу Національного університету "Києво-Могилянська академія" відбувся студентський мітинг.

Студенти висловлювали своє невдоволення розпорядженням виконуючого обов’язки президента НаУКМА Анатолія Бурбана, відповідно до якого вводяться чіткі відсотки кількості студентів, які отримують той чи інший бал.

Зокрема, при оцінюванні студентів, викладачам Києво-Могилянської академії рекомендується враховувати затверджене співвідношення кількості студентів до отриманих ними балів. Відмінників має бути – 10 відсотків, вчитись на добре мають 55 відсотків, на задовільно 35%.

За словами організаторів мітингу, ініціативна група буде боротися проти несправедливого, на їхню думку, розпорядження.

"У разі, якщо адміністрація не почує нас, ми продовжуватимемо свій опір. Бойкотуватимемо адміністративний корпус, поширюватимемо інформацію про такий стан справ через ЗМІ та взагалі використовуватимемо будь-який шлях, що бодай теоретично може забезпечити нашу перемогу", – зазначив один із учасників акції протесту Сергій Бовсунівський.

Упродовж мітингу було зачитано відкритий лист студентів і викладачів до президента НаУКМА Сергія Квіта та поставлено конкретні вимоги перед адміністрацією вишу: надати чітку аргументацію ухвалення згаданого документу, в іншому разі – якнайшвидше скасувати його.

У свою чергу в.о. президента НаУКМА Анатолій Бурбан зазначив, що така система є нормою у Європі. "Це рішення набуває чинності, оскільки це – європейська система оцінювання. Розпорядження ухвалювалося без попереднього обговорення, бо я маю такі повноваження", – пояснив Бурбан.

Одночасно Бурбан запевнив учасників мітингу, що найближчим часом відбудуться відкриті слухання та обговорення зазначеного розпорядження за участі адміністрації вузу, студентів та викладачів.

 

По матеріалам: osvita.ua