Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 березня 2015 р. Всi новини

Весняні канікули в школах триватимуть два тижні

 

Весняні канікули в київських школах будуть продовжені до двох тижнів і триватимуть з 23 березня до 4 квітня включно.

Про це на брифінгу 3 березня заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє сайт столичної влади.

«Міська влада вирішила продовжити весняні канікули – вони розпочнуться, як і було заплановано, 23 березня, але закінчаться на тиждень пізніше – школярі розпочнуть навчання 6 квітня», – сказала вона.

Старостенко пояснила, що відповідне рішення було ухвалено у зв’язку з режимом економії теплової енергії.

«Такі кроки вже виправдали себе. Так, завдяки продовженню осінніх та зимових канікул місто заощадило понад 30 мільйонів гривень», — розповіла Старостенко.

Водночас, вона дала, що міська влада розглядає можливість продовження навчання до червня у зв’язку зі збільшенням тривалості канікул та запровадження карантину.

Як відомо, у 2014—2015 роках столична влада двічі продовжувала канікули у школах, щоб зекономити на опаленні.

Зокрема, осінні канікули у школах тривали два тижні – з 27 жовтня до 10 листопада. У мерії повідомляли, що це дозволило місту зекономити 25 мільйонів гривень на опаленні та електроенергії.

Зимові канікули для учнів столичних загальноосвітніх навчальних закладів тривали 3 тижні – з 27 грудня 2014 року до 18 січня 2015 року. За словами Старостенко, додатковий тиждень канікул дав змогу заощадити 5 мільйонів гривень.

2 березня у зв`язку з великою кількістю дітей, які захворіли на грип та ГРВІ, 15 міських шкіл закрили на карантин. Заняття планують відновити 6 березня.

 

  

За матеріалами: kiev.pravda.com.ua