Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 березня 2015 р. Всi новини

У Києві відкрилася Шоста Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2015»

 

 

12 березня 2015 року у Києві розпочала роботу Шоста Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2015», організаторами якої є Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук та компанія «Виставковий світ».

Захід проходить у Київському Палаці дітей та юнацтва і триватиме до 14 березня. На виставці представлено найбільшу кількість навчальних закладів різних рівнів та напрямків, а також наукових установ та підприємств, що презентують технічне обладнання та програми для впровадження в освітню практику, серед них - 750 навчальних закладів з різних регіонів України, а також заклади та агенції Латвійської республіки, Литовської республіки, Швейцарської конфедерації, Польської республіки, Чеської республіки, Французької республіки, Великобританії, Канади, Словацької республіки, Естонської республіки, США та Молдови.

У церемонії урочистого відкриття виставки взяли участь президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор департаменту професійно-технічної освіти В’ячеслав Супрун та заступник директора департаменту вищої освіти Микола Фоменко.

В‘ячеслав Супрун зачитав привітання до учасників виставки від Міністра освіти і науки України Сергія Квіта. У привітанні Міністра наголошується, що освіта є базою для продукування інтелектуального потенціалу нації, і головними пріоритетами в галузі є формування культури самоосвіти у молоді, виховання національної свідомості, обмін досвідом між українськими та закордонними фахівцями та модернізація самої галузі освіти в Україні відповідно до сучасних світових стандартів.

Микола Фоменко у своєму вступному слові наголосив, що незважаючи на кризу, Україні вдалося зберегти галузь вищої освіти. «На сьогодні мережа освіти збережена – Україна має 664 вищих навчальних заклади, в яких навчається більше 1 мільйона студентів. Більше тисячі наших студентів та фахівців щороку за програмою обміну проходять навчання та стажування у закордонних закладах освіти», - сказав він.

Василь Кремень зазначив, що в умовах інформаційного суспільства освіта має стати основою у формуванні людини XXI століття.

«Сьогодні формується інформаційне суспільство, і освіта має формувати глобалістичну людину, що зможе жити у віртуальному світі так само, як і в реальному», - сказав президент НАПН України Василь Кремень.

При цьому, за словами Василя Кременя, особливу увагу слід приділяти педагогічному вихованню патріотизму громадян, і Міністерство освіти і науки України разом з Національною академією педагогічних наук ведуть роботу по імплементації та розвитку цих двох напрямків у системі освіти.

Також під час урочистого відкриття виставки відбулося вручення почесних нагород Гран-Прі переможцям рейтингових виставкових конкурсів. У номінації «Лідер вищої освіти» перше місце зайняв Київський Національний Університет ім.Т.Г.Шевченка, в номінації «Лідер післядипломної освіти» - Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. «Лідером міжнародної діяльності» став Національний університет «Львівська політехніка»,  «Лідером наукової та науково-технічної діяльності» - Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Номінацію «Лідер професійно-технічної освіти» очолив Криворізький навчально-виробничий центр.

 

  

За матеріалами: Виставковий світ