Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
30 березня 2015 р. Всi новини

На Черкащині буде створено українського-польську академію

 

До Черкас прибула делегація Академії Суспільних Наук із Варшави.

Міжнародний навчальний заклад, який буде відкрито на базі Черкаського державного бізнес-коледжу, своїх перших студентів прийме 1 вересня 2016 року.

Як повідомив офіційний уповноважений - представник ректора Академії Суспільних Наук у Варшаві з міжнародних зв’язків Войчех Сломка, Українсько-польську Академію буде відкрито на базі Черкаського бізнес-коледжу, оскільки саме у цьому навчальному закладі на достойному рівні забезпечено матеріально-технічну базу, необхідну для трансформації українського ВНЗ у заклад міжнародного рівня.

– Це такий собі маленький Стенфорд, - заявив Войчех Сломка. - Я бачив багато навчальних закладів, але саме у цьому забезпечено оптимальні умови для навчання молоді.

За словами Войчеха Сломки, поява Українсько-польської Академії відкриє для нашої молоді можливості отримання освіти європейського рівня та, потому – достойної роботи у Європі. Ще дві такі ж Академії планують згодом відкрити на Заході та Сході України.

- Існуюча система вищої освіти є консервативною, вона не відповідає сучасним потребам розвитку України. А головне - фактично не визнається у країнах Європейського Союзу. У бажанні це змінити, ми, першими в Україні, вирішили взяти участь у створенні міжнародного навчального закладу європейського рівня, - констатував директор Черкаського державного бізнес-коледжу Олег Куклін. - Студенти навчатимуться у Черкасах, а практику та стажування будуть проходити в Польщі - за такими напрямками, як економіка, комп’ютерні науки, фінанси і оподаткування, маркетингові дослідження та дизайн - по закінченні навчання отримуючи і український, і польський дипломи.

Сьогодні ми уже ми уже працюємо над створенням детальної «дорожньої карти» трансформацій бізнес-коледжу в українсько-польську академію, погоджуємо навчальні плани наших закладів і програми по всіх спеціальностях.

На другому етапі буде запроваджено програми академічної мобільності для викладачів та студентів бізнес-коледжу. Буде використано досвід наших попередніх міжнародних програм – наприклад, за останній рік ми успішно реалізували вже чотири програми, учасниками яких стали 11 викладачів та 32 студенти. Новий проект є унікальним, але до 1 вересня 2016 року у Черкасах відкриється новий ВНЗ, який нічим не буде відрізнятися від європейських вузів.

- Сьогодні ми вже маємо напрацювання у вигляді 30-ти вузів-партнерів у Європі та США, і розвиваємо близько 20-ти міжнародних освітніх проектів, за якими стажуються і навчаються наші студенти та викладачі, - додала директор центру кар’єри та міжнародних зв’язків Черкаського державного бізнес-коледжу Таміла Залозна. - Саме зараз - із 22 по 28 березня - група із 13 студентів, що вивчають ІТ-технології та дизайн, проходять стажування у Вищій школі інформатики та дизайну польського міста Лодзь.

Ми першими у Черкасах створили Центр кар’єри та міжнародних зв'язків, а тепер – окрім відкриття Українсько-польської Академії – працюємо ще над одним проектом. Це – створення на базі нашого закладу першого бізнес-інкубатора для підтримки стартапів молодих черкаських підприємців.

 
 

  

За матеріалами: ВНЗ