Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 квітня 2015 р. Всi новини

Поріг знань зменшить кількість студентів, які неспроможні навчатися, - Сергій Квіт

 

Якщо вступник не може скласти тестування з тих предметів, які необхідні для вступу в обраний ВНЗ, це свідчить про те, що він не готовий до навчання в університеті, вважає міністр науки і освіти Сергій Квіт.

Така система відбору абітурієнтів дозволить вступити тим, хто спроможний навчатися. Це нововведення також допоможе зменшити кількість тих студентів, яких відраховують після першої ж сесії, сподівається Квіт.

«Якщо людина не складає ці тести, то це означає, що у неї дуже низький рівень знань. Якщо людина, наприклад, не може спілкуватися мовою або не може скласти другий обов’язковий предмет, якого вимагає університет, то нема сенсу брати цю людину на навчання. Це (нововведення) тільки підвищує прозорість і зрозумілість того, кого ми беремо на навчання в університети», – наголошує Квіт.

У цьому році з’явилася ще одна обов’язкова умова при складанні ЗНО: випускник повинен набрати мінімальну кількість балів з української мови. В іншому випадку він не складатиме решту обраних тестів і не зможе вступити до жодного вишу України.

 

 

За матеріалами: МОН