Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
26 квітня 2015 р. Всi новини

Хто фінансуватиме сільські ДНЗ і НВК? Нарада в МОН

 

23 квітня 2015 року в Міністерстві освіти і науки України відбулась Всеукраїнська нарада з питань розвитку та якості дошкільної освіти.

У нараді взяли участь науковці, фахівці з питань дошкільної освіти обласних департаментів (управлінь) освіти та голова правління Всеукраїнської асоціації працівників дошкільної освіти Ніна Омельяненко.

Під час заходу розглянуто питання фінансування видатків на утримання дошкільних навчальних закладів, навчально-виховних комплексів, зокрема сільських.

Начальник управління бухгалтерського обліку та звітності – головний бухгалтер МОН України Світлана Шарманська зазначила, що, відповідно до ст. 89 Бюджетного кодексу, фінансування вищевказаних закладів віднесено до районних бюджетів. Водночас пунктом 20 Розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України передбачено можливість фінансування таких закладів з бюджетів міст районного значення, селищ та сіл. Такі видатки здійснюються за рахунок міжбюджетних трансфертів з районного бюджету бюджетам місцевого самоврядування. «Випадки, коли районні ради відмовляються від належного фінансування таких закладів, є порушенням бюджетного законодавства», – зазначила Світлана Шарманська.

  

 

За матеріалами: Педпреса