Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
12 травня 2015 р. Всi новини

Учні сільських шкіл змінюють освітній і громадський простір у своїх селах

 

7 травня 2015 року заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський відвідав презентацію учнівських проектів, які молодь розпочала, щоб самостійно покращувати освіту і громадський простір у селах.

Учні віком до 18 років втілювали свої проекти в рамках «Майстерні сільських ініціатив» - програми неформальної громадянської освіти для молоді.

Павло Полянський висловив подяку учням за їхню ініціативність та особисту  участь у покращенні освіти, культурного і громадського простору рідних сіл. «Сьогодні такий час, коли змінюють дії. Нинішня команда в Міністерстві також закликає до цього і сама намагається конкретними справами, крок за кроком змінювати атмосферу в кожному класі та школі, навіть якщо ці кроки здаються не такими значущими та глобальними. Адже від таких змін по всій країні й залежить те, якими будуть наша освіта і наше суспільство», - зазначив заступник Міністра.

Цьогоріч учасниками проекту стало 55 учнів сільських шкіл із трьох областей – Донецької, Черкаської та Івано-Франківської. За рік часу вони реалізували у своїх школах та селах 25 проектів. Ініціативи були спрямовані на культурний і освітній розвиток села, розширення форм неформального навчання, розвиток волонтерства. Завдяки своїм проектам учні, зокрема, організували навчальний клас просто неба, дитячий та спортивний майданчики, збирали усні історії від старожилів свого села, організовували заходи для збереження чистого довкілля, волонтерили для дітей з інвалідністю та одиноких літніх односельчан. (http://issuu.com/inshaosvita/docs/katalog_rural_web/3?e=17008540/12733173).

Наступний старт проекту «Майстерня сільських ініціатив» запланований на вересень цього року. Долучатися можуть школи та учні сільських регіонів з різних областей країни.

 

   

За матеріалами: МОН