Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 червня 2015 р. Всi новини

МОН в партнерстві з CRDF Global створено фонд підтримки українських вчених

 

З метою підтримки  українських вчених та наукових досліджень Міністерство освіти і науки України разом з CRDF Global створили резервний фонд для вчених та наукових досліджень України.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт від імені Міністерства подякував американським партнерам за співпрацю та підкреслив важливість підтримки глобальним фондом науковців.

Сергій Квіт у своєму зверненні до CRDF Global зазначив, що Україна має потужну систему вищої освіти і науки, яка впроваджує інноваційні технології та забезпечує модернізацію економіки, виробництва та суспільства в цілому.  Як повідомив Міністр, сьогодні країні необхідно вирішити  важливі завдання, що постали у зв’язку з тимчасово окупованою 7,8 відсотками  української території. Серед  вимушених переміщених осіб, яких  налічується більше ніж 1,2 млн з непідконтрольних українській владі територій, більше ста тисяч учених, викладачів університетів і шкільних вчителів, студентів. Також 26 університетів і науково-дослідних інститутів були переселені на підконтрольну українській владі територію, однак, всі їхні споруди, лабораторії, вся матеріально-технічна база  залишилися на непідконтрольній Уряду території.

Як підкреслив Міністр освіти і науки, саме в той час, коли на непідконтрольних українській владі територіях Донбасу здійснюється  руйнування промисловості, дуже важлива підтримка та співпраця з CRDF Global. За словами Сергія Квіта,наука, наукові дослідження та інновації можуть не тільки примирити людей, але також забезпечити поступове та впевнене відновлення країни.

 

   

За матеріалами: МОН