Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
11 вересня 2015 р. Всi новини

У МОН обговорили стратегічні напрями діяльності щодо освіти дітей з особливими потребами

 

У рамках співпраці Міністерства освіти і науки, Національної асамблеї інвалідів України та Всеукраїнської громадської організації «Крок за кроком» 9 вересня 2015 року у Міністерстві відбулася робоча нарада.

Під час наради було обговорено рекомендації Комітету ООН до Уряду України щодо реалізації статті 24 «Освіта» Конвенції про права інвалідів, за результатами звіту громадськості та Уряду України 18-20 серпня 2015 року у ході 14-сесії Комітету ООН з прав інвалідів.

Також учасники наради обговорили в контексті рекомендацій стратегічні напрями діяльності Міністерства освіти і науки щодо подальшого нормативно-правового, навчально-методичного забезпечення інклюзивного навчання, забезпечуючи наступність дошкільної та загальної середньої освіти, а також підвищення ролі психолого-медико-педагогічних консультацій шляхом створення у їх структурі інформаційно-ресурсних центрів (відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України розміщено на сайті Міністерства у рубриці «Громадянам, Громадське обговорення»).

Було визначено механізм ефективної міжвідомчої взаємодії щодо забезпечення реалізації права дітей з особливими потребами на освіту, підвищення кваліфікації педагогічних працівників в умовах інклюзії, в тому числі шляхом проведення спільних заходів.

Представники громадськості запропонували організацію та проведення семінарів, конференцій з актуальних питань та їх фінансову підтримку.

    

 

За матеріалами: МОН