Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
14 вересня 2015 р. Всi новини

Сергій Квіт: Підручники для 4-7 класів поступлять до шкіл із невеликою затримкою та будуть безкоштовними

 

11 вересня 2015 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт взяв участь у ХХІІ Форумі видавців у Львові.

Під час круглого столу, що відбувся на тему «Чи потрібна державі розумна нація? Відповідність політики влади стану книговидання і читання в країні?» у рамках форуму, Міністр освіти і науки розповів про забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх закладів на початок навчального року.

Як повідомив Сергій Квіт, підручники для 4-7 класів, яких чекають українські учні, надійдуть до шкіл із затримкою, проте будуть безкоштовними.

«Уже наступного тижня відбудеться колегія, яка затвердить  результати конкурсу серед видавців на випуск підручників для 4-7 класів. Відтак будуть проведені тендери і розпочнеться випуск підручників», – зазначив Міністр.

За словами Сергія Квіта, створені за новими, удосконаленими програмами підручники будуть для учнів безкоштовними. Половину їх вартості оплатить держава, половину – місцеві бюджети. Затримку із їх випуском Міністр пояснив затримкою коштів. Але зараз вони виділені, тож, хоч і з певним запізненням, школярі зможуть покласти книги до своїх портфелів.

ХХІІ Форум видавців проходить у Львові з 9 до 13 вересня. На ньому представлені близько 5 тисяч нових книжкових видань. У форумі беруть участь понад 900 учасників із 22 країн. Очікується, що книжкові зали та майже 1,5 тис. заходів форуму відвідають загалом 40-50 тис. осіб.

    

 

За матеріалами: МОН